Leerlingenactiviteiten

Op het Stedelijk Gymnasium Haarlem zijn er talloze leerling-activiteiten waar jij ook aan mee kan doen! Daarnaast zijn er diverse wedstrijden waar onze leerlingen ieder jaar weer aan deelnemen. Op onze nieuws en Facebook pagina vindt je actueel informatie over onze leerlingen.

Poëziewedstrijd

Ieder jaar organiseert de sectie Nederlands de poëziewedstrijd  voor de leerlingen van het Stedelijk Gymnasium. Zij kregen veel prachtige, vrolijke, verdrietige of grappige gedichten. Traditiegetrouw verscheen er een poëziebundel met gedichten die door een deskundige jury zijn uitgekozen uit de vele inzendingen.

Tijdens de officiële poëzie-avond worden alle winnende gedichten voorgedragen, zijn er muzikale intermezzo’s en  geeft de sectie Nederlands een briljante theatervoorstelling.

Muziek

Op het Stedelijk Gymnasium is er, naast de standaard muziekles, genoeg gelegenheid voor muziek. Zo worden er muziekavonden georganiseerd, is er een Open Podium, de muziekkameravond en is er een mooi ‘muziekhok’ waar leerlingen in hun vrije tijd muziek kunnen maken.

TeamSGH: Shell Eco Marathon

Een team leerlingen van het SGH nemen wij deel aan de Shell Eco-marathon. Dit is een race georganiseerd door Shell, waarin duurzaamheid centraal staat.  zij bouwen een zo duurzaam mogelijke auto en nemen het hiermee op tegen verschillende hoge scholen en universiteiten uit heel Europa. 

Tijdens de Shell Eco-marathon 2016 in Londen hebben zij dit laten zien met een fantastisch resultaat. Met een score van 224 km/kWh, wat omgerekend gelijk is aan 2000 kilometer op 1 liter benzine, hebben zij alle verwachtingen overtroffen. Hiermee zijn wij het beste Nederlandse team binnen onze categorie van de Shell Eco-Marathon 2016. 

Op de  website vindt u van alles over TeamSGH en onze reis naar de Shell Eco-marathon 2017. Neem vooral contact met ons op indien u vragen hebt. 

LAB

Wij zijn 10 leerlingen uit de vierde en vijfde klas van het Stedelijk Gymnasium Haarlem die dit jaar het bestuur vormen van Learning Across Borders (het LAB). LAB is een vanuit school opgerichte non-profit organisatie die zich inzet voor ontwikkelingshulp en dan met name voor onderwijs in Zuid-Oost Azië. Wij proberen kinderen zo onderwijs aan te bieden die hier zonder hulp absoluut geen mogelijkheid toe hebben. Zo willen wij deze kinderen aan een betere toekomst helpen.

KLIK HIER

HMUN

GSA

Sport

Ben jij een fanatieke sporter? Dat kan je dan goed combineren met school. Ook tijdens school worden er diverse evenementen georganiseerd.

Interscholair

Basketbaltoernooi december
Schaatstoernooi januari
Volleybaltoernooi maart
Shellhockey april
Tennistoernooi juli

Sportdagen

Klas 1 juli
Klas 2 Triatlon juni
Klas 3 mei
Klas 4 en 5 juli
OSZG mei
okt t/m april voetbal docenten tegen leerlingen

Toneel: Theater SGH

Ook voor de toneelliefhebbers is er op het Stedelijk Gymnasium veel te doen. Zowel de onderbouw als de bovenbouw  geeft ieder jaar een theatervoorstelling. Sta je liever niet op het podium, maar vind je het wel leuk om mee te werken aan een voorstelling?  Theatertechnici, kostuumontwerpers en decorbouwers zijn er altijd nodig.

Bekijk de foto's

-sCoolonWheels, voor klas 2

Als tegenprestatie nemen de leerlingen deel aan een sponsoractie in de vorm van een triatlon.
Zorg dat je het sponsorformulier invult.

Reizen

In het begin van het schooljaar gaan leerlingen van de eerste klas op zeilkamp. De vierde klas maakt een keuzen uit de volgende reizen: Liverpool, Lille, Bilbao en Essen. Dit hangt samen met het vakkenpakket en welke talen de leerlingen volgen. In het tweede jaar gaan leerlingen op eigen intitatief op skireis (wel onder begeleiding van medewerkers en leerlingen van het A.I) Deze reis is facultatief.

 

Komende schoolreizen

Ieder jaar brengen wij het In Aeternum Mirabile Lectu uit.

Hierin vermelden wij het reilen en zeilen van de school. Er staan interviews in met onze docenten en onze leerlingen. En natuurlijk houden we ook onze oud-leerlingen in de gaten.

Mocht u tips of vragen hebben dan kunt u terecht bij: iamlredactie@gmail.com

Fotoarchief

Video:

De school
door de ogen
van de leerlingen