Aanmeldprocedure schooljaar 2024-2025

Voor het schooljaar 2024-2025 verloopt de aanmeldprocedure in Zuid-Kennemerland (regio Haarlem) digitaal.

Dat wordt nu niet meer via de website van het SGH gedaan, maar via www.de-overstap.nl Dit is de website waar je het digitale aanmeldformulier vanaf maart 2024 kunt invullen. Ouder(s)/verzorger(s) ontvangen via de basisschool een inlogcode. Ouders met kinderen die nu in groep 8 op een basisschool zitten buiten Zuid-Kennemerland kunnen contact opnemen met de VO-school. Als de 1e keuze van de leerling op onze school valt dan kunt een mail sturen naar: administratie@sghaarlem.nl

De aanmeldperiode is vanaf 25 maart tot en met 31 maart 2024.

Is school voor jou meer dan alleen lessen volgen en huiswerk doen? Wil jij je goed kunnen ontwikkelen en je talenten ontplooien? Ontdekken wat jou echt uniek maakt? Dan ben je bij het SGH op het juiste adres. Bij ons kan je zelf evenementen organiseren, aan allerlei wedstrijden meedoen, je eigen stukken in de krant publiceren, op elke excursie de wereld beter leren kennen en nog heel veel meer!

Het Stedelijk Gymnasium ligt in het prachtige centrum van Haarlem en heeft zo’n 825 leerlingen. De sfeer is er ontspannen, veilig en iedereen voelt zich heel snel thuis. In alle eerste klassen is het niveau hetzelfde: je volgt de gebruikelijke vwo-vakken en daarnaast krijg je Latijn. Vanaf de tweede klas leer je ook Grieks en uiteindelijk doe je eindexamen met minstens één van deze klassieke talen in je pakket.

Je mentor en leerlingen uit de bovenbouw helpen je om snel de weg te vinden in je nieuwe omgeving. Zij ondersteunen je ook bij de aanpak van je schoolwerk. Daarnaast is er altijd veel aandacht voor de sfeer in de klas en in de schoolgebouwen. Op het Stedelijk zorgen we samen dat iedereen zichzelf kan zijn.

Scroll to top