Muziek en poëzie

Bij ons op school kun je ook buiten de gewone muzieklessen om veel bezig zijn met muziek maken. Als er geen les wordt gegeven in het muzieklokaal  is het  altijd open om te jammen of nieuwe jongens en meiden te ontmoeten die net als jij van muziek houden; daarnaast hebben we een bandruimte waar je wat meer geconcentreerd kunt oefenen.

Voor de onderbouw hebben we een speciaal Open Podium waarbij alleen onderbouwers optreden. Daarnaast hebben we natuurlijk ook het “gewone” Open Podium waarbij iedereen welkom is.

Bij de toneelproducties is er bijna altijd muzikale begeleiding en we hebben een Kamermuziekavond,  speciaal voor de liefhebbers van klassieke muziek. Naast al deze muzikale evenementen is er elk jaar een grootse Poëzieavond waarop heel veel zelf geschreven gedichten worden voorgedragen en soms gezongen.

Als je in de bovenbouw Muziek in je pakket kiest, treed je een aantal keer per jaar ’s avonds op in de aula;  deze avonden horen bij de meest memorabele dingen die je op school kunt doen. In de zesde klas schrijf je een muziekstuk voor een professioneel strijkkwartet. De uitvoeringen worden natuurlijk opgenomen! Ook kun je als profielwerkstuk een album maken.

Als je het leuk vindt, kun je bij de technische crew komen “werken” en leer je van alles over de productiekant van live muziek.

https://youtu.be/S0MGRqlCZb8

https://youtu.be/ZYaFrCUYU3Y

https://youtu.be/-jeX60t1b7c