Poëziewedstrijd

Ieder jaar organiseert de sectie Nederlands de poëziewedstrijd  voor de leerlingen van het Stedelijk Gymnasium. Zij kregen veel prachtige, vrolijke, verdrietige of grappige gedichten. Traditiegetrouw verscheen er een poëziebundel met gedichten die door een deskundige jury zijn uitgekozen uit de vele inzendingen.

Tijdens de officiële poëzie-avond worden alle winnende gedichten voorgedragen, zijn er muzikale intermezzo’s en  geeft de sectie Nederlands een briljante theatervoorstelling.

Muziek

Op het Stedelijk Gymnasium is er, naast de standaard muziekles, genoeg gelegenheid voor muziek. Zo worden er muziekavonden georganiseerd, is er een Open Podium, de muziekkameravond en is er een mooi ‘muziekhok’ waar leerlingen in hun vrije tijd muziek kunnen maken.

Toneel

Ook voor de toneelliefhebbers is er op het Stedelijk Gymnasium veel te doen. Zowel de onderbouw als de bovenbouw  geeft ieder jaar een theatervoorstelling. Sta je liever niet op het podium, maar vind je het wel leuk om mee te werken aan een voorstelling?  Theatertechnici, kostuumontwerpers en decorbouwers zijn er altijd nodig.