Maak kennis met het SGH

Ben jij snel nieuwsgierig en altijd in voor een uitdaging? Dan is het Stedelijk Gymnasium Haarlem de school voor jou! Bij ons haal je het beste uit jezelf.

Jouw talent op onze school!

Klas 1 krijgt schooljaar 2023-2024 les in het hoofdgebouw en maakt geen gebruik van de dependance!

Alles wat je moet weten als je in groep 7/8 zit

Aanmeldprocedure schooljaar 2024-2025

Voor het schooljaar 2024-2025 verloopt de aanmeldprocedure in Zuid-Kennemerland (regio Haarlem) digitaal.

Dat wordt nu niet meer via de website van het SGH gedaan, maar via www.de-overstap.nl Dit is de website waar je het digitale aanmeldformulier vanaf maart 2024 kunt invullen. Ouder(s)/verzorger(s) ontvangen via de basisschool een inlogcode. Ouders met kinderen die nu in groep 8 op een basisschool zitten buiten Zuid-Kennemerland kunnen contact opnemen met de VO-school. Als de 1e keuze van de leerling op onze school valt dan kunt een mail sturen naar: administratie@sghaarlem.nl

De aanmeldperiode is vanaf 25 maart tot en met 31 maart 2024.

Is school voor jou meer dan alleen lessen volgen en huiswerk doen? Wil jij je goed kunnen ontwikkelen en je talenten ontplooien? Ontdekken wat jou echt uniek maakt? Dan ben je bij het SGH op het juiste adres. Bij ons kan je zelf evenementen organiseren, aan allerlei wedstrijden meedoen, je eigen stukken in de krant publiceren, op elke excursie de wereld beter leren kennen en nog heel veel meer!

Het Stedelijk Gymnasium ligt in het prachtige centrum van Haarlem en heeft zo’n 825 leerlingen. De sfeer is er ontspannen, veilig en iedereen voelt zich heel snel thuis. In alle eerste klassen is het niveau hetzelfde: je volgt de gebruikelijke vwo-vakken en daarnaast krijg je Latijn. Vanaf de tweede klas leer je ook Grieks en uiteindelijk doe je eindexamen met minstens één van deze klassieke talen in je pakket.

Je mentor en leerlingen uit de bovenbouw helpen je om snel de weg te vinden in je nieuwe omgeving. Zij ondersteunen je ook bij de aanpak van je schoolwerk. Daarnaast is er altijd veel aandacht voor de sfeer in de klas en in de schoolgebouwen. Op het Stedelijk zorgen we samen dat iedereen zichzelf kan zijn.

 • Belangrijk om te weten:

  • woensdag 6 maart 2024: informatieavond ouders groep 8
  • donderdag 14 en vrijdag 15 maart 2024 Open Dag
  • woensdag 20 maart 2024:  open lesmiddag groep 8 (inschrijfmogelijkheid volgt z.s.m.)
  • Aanmeldperiode vanaf 25 maart tot en met 31 maart 2023
  • ?? juni 15.00u kennismakingsmiddag klas 1 schooljaar 2024-2025

“Op het Stedelijk zorgen we samen
dat iedereen zichzelf kan zijn”

 • Virtuele open dag 2022

 • Maak kennis met het Stedelijk

Goed om te weten

Het onderwijs op het Stedelijk Gymnasium Haarlem bereidt je voor op een succesvolle toekomst. Hoe we dat doen kun je lezen bij ons onderwijs. Tijdens je gehele schooltijd word je begeleid in je ontwikkeling, bijvoorbeeld bij het kiezen van je vakken, maar ook bij leerachterstanden of hoogbegaafdheid. Daarover lees je op onze begeleiding pagina. Ben je nieuwsgierig wat het SGH organiseert voor leerlingen die extra uitdaging zoeken? Dan is ons verbredingsprogramma misschien wel interessant.

Ben je nieuwsgierig?

Op deze pagina vind je verder alle informatie die je nodig hebt om (online) kennis te maken met onze school. Ben je benieuwd hoe de lessen op het Stedelijk Gymnasium worden gegeven? Dan kun je voorproefjes bekijken via YouTube.

We delen ook graag de livestream van de Open Dag 2021 met je en speciaal voor ouders is er een link naar de online voorlichtingsavond. Tenslotte kun je een speciale flyer en poster downloaden.

Meer weten? Lees verder bij onze veelgestelde vragen.

Voorlichtingsavond voor ouders terugkijken

In 2021 organiseerden wij een digitale informatievond voor ouders en verzorgers. Je maakt kennis met de rector, de coördinator van de onderbouw, een ouder en een aantal docenten en hoor je hoe leerlingen de school beleven. Klik hier om de livestream terug te kijken.

SGH Extra om meer uit school te halen

Op het SGH wordt voor en door leerlingen van alles georganiseerd. Houd je van techniek? Dan kun je helpen met het bouwen van een duurzame wedstrijdauto. Vind je het leuk om te debatteren en te organiseren, dan kun je terecht bij de Model United Nations. Wil je proeven aan journalistiek en film, dan ben je van harte welkom bij de schoolkrant en het mediateam.

Lees verder over Onze school

Scholen op de kaart

Scholenopdekaart.nl is een onafhankelijke website met veelzijdige informatie over alle scholen (basis- en middelbaar) in Nederland, waarop je eenvoudig scholen met elkaar kunt vergelijken.

Op ‘Scholen op de kaart’ presenteren scholen zichzelf. Dit doen ze door toelichtingen te schrijven bij betrouwbare gegevens van erkende partijen als DUO en de Inspectie van het Onderwijs. Daarnaast voegen ze zelf informatie toe, bijvoorbeeld over wat de school uniek maakt en wat leerlingen en ouders van de school vinden. De pagina van het Stedelijk Gymnasium Haarlem vind je hier.

 • Vertel meer over jezelf

  Wij willen jou graag beter leren kennen! Vul deze poster in de dingen die jij interessant vindt.

   

 • Door de de ogen van leerlingen

  Hier zie je een video gemaakt door leerlingen met een indruk van de school in beeld.

   

Scroll to top