Nieuwe leerlingen

Welkom bij het Stedelijk Gymnasium Haarlem!

Het Stedelijk Gymnasium Haarlem is een kleine gezellige school in het historische centrum van Haarlem. Het is een school met een lange traditie en een open blik op de wereld. Naast de verplichte vakken zoals op ieder ander VWO, leer je de klassieke talen Grieks en Latijn. Verder organiseren wij nog heel veel andere activiteiten om jouw kijk op de wereld te verruimen. In iedere klas is er een school­kamp of reis, we doen veel aan kunst en cultuur en kinderen met goede cijfers kunnen zich aanmelden voor extra activiteiten. Leren is bij ons op school niet alleen nuttig, maar ook leuk. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, met een VWO­-advies ben je altijd welkom!

Bekijk hier de veelgestelde vragen

Open Dag 8 februari 2019
van15.00 – 19.00 uur

Bij het Stedelijk Gymnasium Haarlem hebben we eigen ideeën over het geven van onderwijs. Ons gymnasium biedt natuurlijk onderwijs dat de waarde van de klassieken beseft en deze integreert in het hele schoolprogramma. De school geeft daarnaast onderwijs dat zich richt op meer dan de “eindtermen”, dat kinderen leert met een kritische houding te denken. Ons onderwijs ondersteunt en bevordert nieuwsgierigheid en creativiteit. Leerlingen en docenten stimuleren elkaar wederzijds om buiten de gebaande paden te denken.

Maak kennis met onze school en wees welkom tijdens onze open dag!

Kom je ook naar het Stedelijk?

Schrijf je hier in

Belangrijke data

 • Op dinsdag 29 januari 2019 om 20.00 uur is er voor ouder(s) een informatieavond (schoolgebouw aan de Jacobijnestraat).
 • De Open Dag wordt gehouden op vrijdag 8 februari 2019 van 15.00 – 19.00 uur. Leerlingen van groep 8 en hun ouder(s) zijn van harte welkom!
 • Op woensdag 13 februari 2019 om 15.00 uur zijn leerlingen uit groep 8 van harte welkom om proeflessen te volgen (de lessen duren ongeveer een uur), vooraf aanmelden via administratie@sghaarlem.nl; daar het geheel vrijblijvend is ontvangt u geen bevestiging.
 • Informatieflyer schooljaar 2019-2020 DOWNLOAD
 • Toelatingsprocedure Zuid-Kennemerland vanaf 2018

 

Aanmeldprocedure

Om te worden toegelaten tot het Stedelijk Gymnasium heb je een eenduidig VWO-basisschooladvies nodig. De aanmelding voor leerlingen met een eenduidig VWO-advies begint met het invullen van het digitale aanmeldingsformulier. Dit formulier wordt vanaf 11 februari tot en met 11 maart 21.00 uur opengesteld.

Tijdens onderstaande verplichte inschrijfdagen zien wij u samen met uw zoon of dochter op de 2e verdieping in de mediatheek aan het Prinsenhof 3.

 • woensdag 6 maart 2019 tussen 14.00 en 17.00 uur of
 • donderdag 7 maart 2019 tussen 16.00 en 18.00 uur of
 • maandag 11 maart 2019 tussen 19.00 en 21.00 uur.

Altijd meenemen tijdens bovenstaande inschrijfdagen:

 • een kopie van je identificatie, dus een geldig identiteitskaart of een geldig paspoort
 • het ingevulde Toelatingsformulier VO met de aangehechte LVS-uitslagen
 • indien van toepassing de dyslexieverklaring met het onderzoeksverslag.

Kom je ook naar het Stedelijk?

Schrijf je nu in

Virtuele tour door het Stedelijk

Klik hier voor een virtuele rondleiding door de school, gemaakt als profielwerkstuk door drie leerlingen. Als je zoekt naar een extra uitdaging, klik dan op de oranje wereldbol op het startscherm.

Onze school door de ogen van leerlingen

Hier zie je een video gemaakt door leerlingen met een indruk van de school in beeld.