Welkom bij het Stedelijk Gymnasium Haarlem!

Leerlingen groep 8

Heb je een vwo-advies, ben je nieuwsgierig en word je graag uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen? Dan past het Stedelijk Gymnasium Haarlem bij jou!
Het Stedelijk Gymnasium in het centrum van Haarlem is met zo’n achthonderdvijftig leerlingen een relatief kleine school. De sfeer is er ontspannen en veilig en je zult je al heel snel thuis voelen.
In alle eerste klassen is het niveau hetzelfde: je volgt de gebruikelijke vwo-vakken en daarnaast krijg je Latijn. Vanaf de tweede klas leer je ook Grieks en uiteindelijk doe je eindexamen met minstens één van deze klassieke talen in je pakket.
Je mentor en leerlingen uit de bovenbouw helpen je om snel de weg te vinden in je nieuwe omgeving. Zij ondersteunen je ook bij de aanpak van je schoolwerk. Daarnaast is er altijd veel aandacht voor de sfeer in de klas en in de schoolgebouwen. Op het Stedelijk zorgen we samen dat iedereen zichzelf kan zijn.

Op deze pagina vind je verder alle informatie die je nodig hebt om (online) kennis te maken met onze school. Ben je benieuwd hoe de lessen op het Stedelijk Gymnasium worden gegeven? Dan kun je voorproefjes bekijken via YouTube.
We delen ook graag de livestream van de Open Dag 2021 met je en speciaal voor ouders is er een link naar de online voorlichtingsavond. Tenslotte is er een virtuele tour door de school en kun je een speciale flyer en poster downloaden.
Antwoorden op veel gestelde vragen vind je door hier te klikken.

Op de website van brugweb is meer informatie over de aanmelding voor het schooljaar 2022-2023 te vinden.

Open Lesmiddag 2022

Meld je aan voor de Open Lesmiddag!

Woensdag 9 februari 2022 om 14.30u.


Privacy*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Online Open Dag 2021

Een kijkje in de klas bij alle verschillende vakken. Leerlingen, docenten en andere medewerkers vertellen je alles wat je wilt weten over het Stedelijk Gymnasium Haarlem.

Voor een voorproefje van de lessen die je op het Stedelijk krijgt, verwijzen we je graag naar ons Youtube kanaal. Daar maak je kennis met wiskunde, Klassieke talen, Frans, techniek, natuurkunde, drama, muziek en meer!

De livestream van de rector en leerlingen is hier terug te kijken. En het voorproefje van de Open Dag, gemaakt door Media SGH, vind je hier terug.

 

 

Flyer groep 8 (schooljaar 2021-2022)

Flyer schooljaar 2022-2023 volgt.

Download hier de flyer voor groep 8 voor het schooljaar 2021-2022.

 

Voorlichtingsavond voor ouders

Op dinsdag 26 januari 2021 organiseerden wij een digitale informatievond voor ouders en verzorgers. U maakt kennis met de rector, de coördinator van de onderbouw, een ouder en een aantal docenten en hoort u hoe leerlingen de school beleven. Klik hier om de livestream terug te kijken.

Goed om te weten

Het onderwijs op het Stedelijk Gymnasium Haarlem bereidt je voor op een succesvolle toekomst. Hoe we dat doen kun je hier lezen. Tijdens je gehele schooltijd word je begeleid in je ontwikkeling, bijvoorbeeld bij het kiezen van je vakken, maar ook bij leerachterstanden of hoogbegaafdheid. Daarover lees je hier meer. Ben je nieuwsgierig wat het SGH organiseert voor leerlingen die extra uitdaging zoeken? Dan kun je hier terecht.

SGH Extra

Op het SGH wordt voor en door leerlingen van alles georganiseerd. Houd je van techniek? Dan kun je helpen met het bouwen van een duurzame wedstrijdauto. Vind je het leuk om te debatteren en te organiseren, dan kun je terecht bij de Model United Nations. Wil je proeven aan journalistiek en film, dan ben je van harte welkom bij de schoolkrant en het mediateam.

Daarnaast zijn er jaarlijks toneelproducties, tal van muziekavonden en natuurlijk de schoolfeesten. Klik hier om alle mogelijkheden te bekijken.

Wist je dat…

Het Stedelijk Gymnasium Haarlem één van de oudste scholen van Nederland is?

Hier lees je meer over de geschiedenis van de school.

Virtuele tour door het Stedelijk

Klik hier voor een virtuele rondleiding door de school, gemaakt als profielwerkstuk door drie leerlingen.

Als je zoekt naar een extra uitdaging, klik dan op de oranje wereldbol op het startscherm.

Door de de ogen van leerlingen

Hier zie je een video gemaakt door leerlingen met een indruk van de school in beeld.

 

Scholen op de kaart

www.scholenopdekaart.nl is een onafhankelijke website met veelzijdige informatie over alle scholen (basis- en middelbaar) in Nederland, waarop je eenvoudig scholen met elkaar kunt vergelijken.

Op ‘Scholen op de kaart’ presenteren scholen zichzelf. Dit doen ze door toelichtingen te schrijven bij betrouwbare gegevens van erkende partijen als DUO en de Inspectie van het Onderwijs. Daarnaast voegen ze zelf informatie toe, bijvoorbeeld over wat de school uniek maakt en wat leerlingen en ouders van de school vinden. De pagina van het Stedelijk Gymnasium Haarlem vind je hier.