Welkom bij het Stedelijk Gymnasium Haarlem!

Heb je een vwo-advies, ben je nieuwsgierig en word je graag uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen? Dan past het Stedelijk Gymnasium Haarlem bij jou!

Het Stedelijk Gymnasium staat in het centrum van Haarlem en is met zo’n achthonderdvijftig leerlingen een relatief kleine school. De sfeer is er ontspannen en veilig en je zult je al heel snel thuis voelen.

Het niveau is in alle eerste klassen is hetzelfde: je volgt de gebruikelijke vwo-vakken en daarnaast krijg je Latijn. Vanaf de tweede klas leer je ook Grieks en uiteindelijk doe je eindexamen met minstens één van deze klassieke talen in je pakket.

Je mentor en leerlingen uit de bovenbouw helpen je om snel de weg te vinden in je nieuwe omgeving. Zij ondersteunen je ook bij de aanpak van je schoolwerk. Daarnaast is er altijd veel aandacht voor de sfeer in de klas en in de schoolgebouwen. Op het Stedelijk zorgen we samen dat iedereen zichzelf kan zijn.

Nog voor de zomervakantie maak je kennis met je nieuwe klasgenoten. Aan het begin van eerste klas leer je hen al gauw beter kennen op het zeilkamp. Verder zijn er in de loop van elk schooljaar veel activiteiten waarbij je leerlingen uit andere klassen ontmoet.

De aanmelding voor leerlingen met een eenduidig vwo-advies begint met het invullen van het digitale aanmeldingsformulier op deze website. Dit kan met ingang vanaf …  februari a.s. tot .. maart 2021 21.00 uur.

Op de website van het brugweb is alle informatie te vinden over de aanmelding voor het schooljaar 2021-2022.

Bekijk hier de veelgestelde vragen

Download nu de flyer voor nieuwe leerlingen!

Download flyer

Virtuele tour door het Stedelijk

Klik hier voor een virtuele rondleiding door de school, gemaakt als profielwerkstuk door drie leerlingen. Als je zoekt naar een extra uitdaging, klik dan op de oranje wereldbol op het startscherm.

Onze school door de ogen van leerlingen

Hier zie je een video gemaakt door leerlingen met een indruk van de school in beeld.