Welkom bij het Stedelijk Gymnasium Haarlem!

Jouw talent op onze school!

Heb je een vwo-advies, ben je nieuwsgierig en word je graag uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen? Dan past het Stedelijk Gymnasium Haarlem bij jou!

Het Stedelijk Gymnasium in het centrum van Haarlem is met zo’n achthonderdvijftig leerlingen een relatief kleine school. De sfeer is er ontspannen en veilig en je zult je al heel snel thuis voelen. In alle eerste klassen is het niveau hetzelfde: je volgt de gebruikelijke vwo-vakken en daarnaast krijg je Latijn. Vanaf de tweede klas leer je ook Grieks en uiteindelijk doe je eindexamen met minstens één van deze klassieke talen in je pakket.

Je mentor en leerlingen uit de bovenbouw helpen je om snel de weg te vinden in je nieuwe omgeving. Zij ondersteunen je ook bij de aanpak van je schoolwerk. Daarnaast is er altijd veel aandacht voor de sfeer in de klas en in de schoolgebouwen. Op het Stedelijk zorgen we samen dat iedereen zichzelf kan zijn.

Data en inschrijven open dag 2023

  • dinsdag 24 januari om 20.00 uur: informatie avond ouders groep 8   
  • woensdag 8 februari 14.45 uur: open lesmiddag groep 8.
  • donderdag 2 en vrijdag 3 februari: open dag van 15.00 – 19.00 uur

Informatieavond ouders leerlingen groep 8

Op dinsdag 24 januari vindt vanaf 20.00 uur de informatieavond voor ouder(s) van groep 8 plaats in het pand aan de Jacobijnestraat.

Tijdens deze avond komt de rector, coördinator onderbouw, mentoren klas 1 en mentorleerlingen aan het woord en is er gelegenheid om vragen te stellen.

Schrijf je nu in!

Proeflessen

Op woensdag 8 februari om 14.45 uur organiseert het SGH-proeflessen voor leerlingen uit groep 8. Leerlingen maken tijdens deze middag kennis met een aantal vakken waaronder wiskunde, biologie, Latijn of Grieks.

Schrijf je nu in!

Open dag

Donderdag 2 februari van 15.00 – 19.00 uur

Schrijf je nu in!

Open dag

Vrijdag 3 februari van 15.00 – 19.00 uur

Schrijf je nu in!

Maak kennis met het Stedelijk

Virtuele open dag 2022

Ben je nieuwsgierig?

Op deze pagina vind je verder alle informatie die je nodig hebt om (online) kennis te maken met onze school. Ben je benieuwd hoe de lessen op het Stedelijk Gymnasium worden gegeven? Dan kun je voorproefjes bekijken via YouTube.

We delen ook graag de livestream van de Open Dag met je en speciaal voor ouders is er een link naar de online voorlichtingsavond. Tenslotte is er een virtuele tour door de school en kun je een speciale flyer en poster downloaden.

Antwoorden op veel gestelde vragen vind je door hier te klikken.

 

Online Open Dag 2022

Een kijkje in de klas bij alle verschillende vakken. Leerlingen, docenten en andere medewerkers vertellen je alles wat je wilt weten over het Stedelijk Gymnasium Haarlem.

Voor een voorproefje van de lessen die je op het Stedelijk krijgt, verwijzen we je graag naar ons Youtube kanaal. Daar maak je kennis met wiskunde, Klassieke talen, Frans, techniek, natuurkunde, drama, muziek en meer!

De livestream van de rector en leerlingen van de online Open Dag 2021 is hier terug te kijken. Het voorproefje van de Open Dag 2021, gemaakt door Media SGH, vind je hier terug. Hier volgt snel meer informatie rondom de Open Dag 2023.

 

 

Voorlichtingsavond voor ouders

Op dinsdag 26 januari 2021 organiseerden wij een digitale informatievond voor ouders en verzorgers. U maakt kennis met de rector, de coördinator van de onderbouw, een ouder en een aantal docenten en hoort u hoe leerlingen de school beleven. Klik hier om de livestream terug te kijken. Snel meer over de voorlichtingsavond 2022 voor ouders van groep 8 leerlingen!

Goed om te weten

Het onderwijs op het Stedelijk Gymnasium Haarlem bereidt je voor op een succesvolle toekomst. Hoe we dat doen kun je hier lezen. Tijdens je gehele schooltijd word je begeleid in je ontwikkeling, bijvoorbeeld bij het kiezen van je vakken, maar ook bij leerachterstanden of hoogbegaafdheid. Daarover lees je hier meer. Ben je nieuwsgierig wat het SGH organiseert voor leerlingen die extra uitdaging zoeken? Dan kun je hier terecht.

SGH Extra

Op het SGH wordt voor en door leerlingen van alles georganiseerd. Houd je van techniek? Dan kun je helpen met het bouwen van een duurzame wedstrijdauto. Vind je het leuk om te debatteren en te organiseren, dan kun je terecht bij de Model United Nations. Wil je proeven aan journalistiek en film, dan ben je van harte welkom bij de schoolkrant en het mediateam.

Daarnaast zijn er jaarlijks toneelproducties, tal van muziekavonden en natuurlijk de schoolfeesten. Klik hier om alle mogelijkheden te bekijken.

Wist je dat…

Het Stedelijk Gymnasium Haarlem één van de oudste scholen van Nederland is?

Hier lees je meer over de geschiedenis van de school.

Virtuele tour door het Stedelijk

Klik hier voor een virtuele rondleiding door de school, gemaakt als profielwerkstuk door drie leerlingen.

Als je zoekt naar een extra uitdaging, klik dan op de oranje wereldbol op het startscherm.

Door de de ogen van leerlingen

Hier zie je een video gemaakt door leerlingen met een indruk van de school in beeld.

 

Scholen op de kaart

www.scholenopdekaart.nl is een onafhankelijke website met veelzijdige informatie over alle scholen (basis- en middelbaar) in Nederland, waarop je eenvoudig scholen met elkaar kunt vergelijken.

Op ‘Scholen op de kaart’ presenteren scholen zichzelf. Dit doen ze door toelichtingen te schrijven bij betrouwbare gegevens van erkende partijen als DUO en de Inspectie van het Onderwijs. Daarnaast voegen ze zelf informatie toe, bijvoorbeeld over wat de school uniek maakt en wat leerlingen en ouders van de school vinden. De pagina van het Stedelijk Gymnasium Haarlem vind je hier.