Maak kennis met het SGH

Ben jij snel nieuwsgierig en altijd in voor een uitdaging? Dan is het Stedelijk Gymnasium Haarlem de school voor jou! Bij ons haal je het beste uit jezelf.

Jouw talent op onze school!

Alles wat je moet weten als je in groep 7/8 zit

 • Belangrijk om te weten

  • Informatieavond ouders groep 8: woensdag 12 februari 2025 om 19.30uur
  • Open Dag 2025: vrijdag 28 februari 2025
  • Open lesmiddagen groep 8: woensdag 13 november 2024 en woensdag 5 maart 2025 (mogelijkheid tot inschrijven volgt)

   

  Aanmeldprocedure

  Wil je weten hoe de aanmeldprocedure verloopt? Klik dan hier!
  De aanmeldingen voor 24/25 zijn geplaatst. Lees hier meer.

 • Informatieavond ouders

  Tijdens de informatieavond geven wij een presentatie aan ouders/verzorgers met kinderen in groep 8 en vertellen wij over onze school en wat ouders kunnen verwachten en is er gelegenheid om vragen te stellen.

   

 • Open lesmiddagen

  Op woensdag 13 november 2024 en op woensdag 5 maart 2025 organiseert het SGH vanaf 14.30 uur proeflessen voor leerlingen uit groep 8. De kinderen maken tijdens deze middag kennis met een aantal vakken zoals wiskunde, biologie, Latijn of Grieks.

  Opgeven kan ná de vakantie via onderstaande link,

  Schrijf je nu in!

 • Open dag vrijdag 28 februari

  Op vrijdag 28 februari 2025 van 15.00 tot 19.00 uur heten we je van harte welkom op onze open dag. Duik in de rijke geschiedenis en academische uitdagingen van het gymnasium, en ontdek hoe we jouw toekomst kunnen vormgeven.

  (mogelijkheid tot inschrijven voor de open dag volgt)

  Schrijf je nu in!

“Op het Stedelijk zorgen we samen
dat iedereen zichzelf kan zijn”

 • Maak kennis met het Stedelijk

Goed om te weten

Het onderwijs op het Stedelijk Gymnasium Haarlem bereid je voor op een succesvolle toekomst. Hoe we dat doen kun je lezen bij ons onderwijs. Tijdens je gehele schooltijd word je begeleid in je ontwikkeling, bijvoorbeeld bij het kiezen van je vakken, maar ook bij leerachterstanden of hoogbegaafdheid. Daarover lees je op onze begeleiding pagina. Ben je nieuwsgierig wat het SGH organiseert voor leerlingen die extra uitdaging zoeken? Dan is ons verbredingsprogramma misschien wel interessant.

Ben je nieuwsgierig?

Op deze pagina vind je verder alle informatie die je nodig hebt om (online) kennis te maken met onze school. Ben je benieuwd hoe de lessen op het Stedelijk Gymnasium worden gegeven? Dan kun je voorproefjes bekijken via YouTube.

Tenslotte kun je een speciale flyer en poster downloaden.

Meer weten? Lees verder bij onze veelgestelde vragen.

Voorlichtingsavond voor ouders terugkijken

In 2021 organiseerden wij een digitale informatievond voor ouders en verzorgers. Je maakt kennis met de rector, de coördinator van de onderbouw, een ouder en een aantal docenten en hoor je hoe leerlingen de school beleven. Klik hier om de livestream terug te kijken.

SGH Extra om meer uit school te halen

Op het SGH wordt voor en door leerlingen van alles georganiseerd. Houd je van techniek? Dan kun je helpen met het bouwen van een duurzame wedstrijdauto. Vind je het leuk om te debatteren en te organiseren, dan kun je terecht bij de Model United Nations. Wil je proeven aan journalistiek en film, dan ben je van harte welkom bij de schoolkrant en het mediateam.

Lees verder over Onze school

Scholen op de kaart

Scholenopdekaart.nl is een onafhankelijke website met veelzijdige informatie over alle scholen (basis- en middelbaar) in Nederland, waarop je eenvoudig scholen met elkaar kunt vergelijken.

Op ‘Scholen op de kaart’ presenteren scholen zichzelf. Dit doen ze door toelichtingen te schrijven bij betrouwbare gegevens van erkende partijen als DUO en de Inspectie van het Onderwijs. Daarnaast voegen ze zelf informatie toe, bijvoorbeeld over wat de school uniek maakt en wat leerlingen en ouders van de school vinden. De pagina van het Stedelijk Gymnasium Haarlem vind je hier.

 • Vertel meer over jezelf

  Wij willen jou graag beter leren kennen! Vul deze poster in de dingen die jij interessant vindt.

   

 • Door de de ogen van leerlingen

  Hier zie je een video gemaakt door leerlingen met een indruk van de school in beeld.

   

Scroll to top