Haarlem Model United Nations 2022

Van vrijdag 8 april tot en met zondag 10 april werd er op het Stedelijk Gymnasium Haarlem een internationale conferentie georganiseerd: HMUN 2022. Dit jaar wordt het 25-jaar jubileum gevierd met onder andere een supergave Keynote Speaker: Jaap de Hoop Scheffer, oud-minister van Buitenlandse Zaken, en voormalig Secretaris-Generaal van de NAVO.

HMUN staat voor Haarlem Model United Nations, een 3-dagen lange nabootsing van de Verenigde Naties. Elke leerling krijgt een land toegewezen om vanuit het perspectief van dat land te gaan debatteren over wereldproblemen. Na twee jaar veel kleinere conferenties te hebben georganiseerd, komen er dit jaar weer leerlingen uit het buiteland, uit landen zoals Noorwegen, Italië en Frankrijk!

22 enthousiaste leerlingen uit de 4e en 5e klas hebben 9 maanden lang keihard gewerkt om HMUN 2022 neer te zetten onder leiding van onze eigen Secretaries-General. Elk lid van de Executive Staff is verantwoordelijk voor een specifiek aspect van de conferentie om het goed te laten verlopen.

Het thema van dit jaar is Human Rights: Establishing a World of Equality and Justice. Wij hebben voor dit thema gekozen omdat de afgelopen jaren mensenrechten steeds meer naar de achtergrond zijn verdwenen. We willen ze graag weer bespreekbaar maken, zeker gezien de recente gebeurtenissen in Oekraïne.

 

Ook interessant

Scroll to top