Het nieuwe vak ‘Burgerschap’.

Met enthousiasme kondigen wij de introductie aan van het vak ‘Burgerschap‘.

Het doel van het vak is om leerlingen bewust te maken van actuele maatschappelijke kwesties en hen te stimuleren om kritisch na te denken, te discussiëren en zich uit te spreken over de wereld om hen heen. In de lessen zullen onderwerpen zoals democratie, klimaat, journalistiek, media, en andere actuele thema’s aan bod komen.

Onze benadering van het onderwijs in dit vak is zeer interactief. Gedurende 40 minuten per les streven we naar een omgeving waarin cijfers niet het hoofddoel zijn, maar waarin leerlingen worden aangemoedigd om naar elkaar te luisteren en hun eigen gedachten en meningen te delen.

Een team van bevlogen docenten zal zich inzetten om deze lessen zo boeiend en leerzaam mogelijk te maken. We willen benadrukken dat we niet alleen streven naar kennisoverdracht, maar ook naar de ontwikkeling van vaardigheden zoals kritisch denken, mediabegrip, communicatie en samenwerking.

Omdat het vak Burgerschap een nieuw onderdeel van ons curriculum is, zullen we gedurende de korte tijd die we hebben, ons uiterste best doen om de lessen zo effectief en plezierig mogelijk te maken. We zijn ervan overtuigd dat dit vak een waardevolle aanvulling zal zijn op het onderwijs van uw kind en een positieve invloed zal hebben op hun persoonlijke ontwikkeling.

 

Ook interessant

Scroll to top