klassieke talen lessen komen online voor alle Haarlemmers

klassieke talen lessen komen online voor alle Haarlemmers

 

“Al maanden zijn wij bezig met afstands- en hybride onderwijs”

Zegt Jan Henk van de Werff, rector van het Stedelijk Gymnasium Haarlem en onze docenten hebben zich uitermate ingespannen om zich deze nieuwe onderwijsvormen eigen te maken. Het Stedelijk heeft extra apparatuur aangeschaft om zo goed mogelijk op afstand les te kunnen geven vanuit het klaslokaal.

Hoewel de meeste leerlingen het liefst fysiek onderwijs volgen, bevalt een aantal leerlingen het afstandsonderwijs heel erg goed.

Leerling Jonathan van den Broek, (14 jaar)zegt: “ik krijg nu Griekse les aan de ontbijttafel. Heel gezellig! Terwijl meneer Weiler ons Grieks grammatica uitleg

geeft eet ik mijn pap”.

Een goed ontbijt met Griekse les, dat gunt de school niet alleen de leerlingen maar iedereen!

En zo is er een initiatief gestart om lessen Grieks en Latijn in alle Haarlemse woonkamers te streamen. Klassieke talen docent Lex Weiler is uitermate enthousiast over dit voorstel.

“Grieks en Latijn zijn machtig mooie talen en als wij op deze manier een bijdrage kunnen leveren om deze talen nieuw leven in te blazen werk ik daar graag aan mee”.

 

Weiler krijgt een eigen Youtube account: “Weiller Tube” en in het lokaal komt moderne apparatuur om de lessen live te streamen. Onze hoop is dat een groot deel van de Haarlemmers mee kan genieten van onze lessen vanuit huis. “Dit jaar is een pilot”, stelt van der Werff. “maar we willen volgend jaar alle lessen Latijn en Grieks online aanbieden voor bewoners van Haarlem”.

 

De moeder van Jonathan is in ieder geval enthousiast. Zij kan meegenieten van de lessen, doet zij braaf mee aan de opdrachten, en converseert aan de ontbijttafel met haar zoon. In het Latijn

 

 

1 APRIL!