Leerlingen

Op deze pagina vind je links en informatie die voor alle leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Haarlem handig zijn. Dit varieert van ondersteuning bij je profiel- en studiekeuze tot een overzicht van activiteiten waar je buiten schooltijd aan mee kunt doen. Ook kom je via deze pagina terecht bij de (online) mediatheek en bij jouw rechten als leerling.

Agenda

Wanneer is de toetsweek? Welke activiteiten staan er gepland? Klik hier voor de maandagenda van de school. De dagroosters vind je op Magister. Hou ook het nieuws op deze website en de sociale media van de school in de gaten: op Instagram en Facebook vind je de laatste nieuwtjes over allerlei activiteiten.

Kijk hier voor de maandagenda

Mediatheek

De mediatheek op zolder in het Prinsenhofgebouw is elke lesdag geopend van 09.00 – 16.00 uur. Met behulp van de Aura Library website en app kun je op school, thuis, altijd en overal boeken zoeken, reserveren en verlengen – en nog veel meer!

Lees hier verder over de Mediatheek

SGH Extra: leerlingenactiviteiten

Op het SGH wordt voor en door leerlingen van alles georganiseerd. Houd je van techniek? Dan kun je helpen met het bouwen van een duurzame wedstrijdauto. Vind je het leuk om te debatteren en te organiseren, dan kun je terecht bij de Model United Nations. Wil je proeven aan journalistiek en film, dan ben je van harte welkom bij de schoolkrant en het mediateam. Daarnaast zijn er jaarlijks toneelproducties, tal van muziekavonden en natuurlijk de schoolfeesten.

Klik hier om alle mogelijkheden te bekijken

Jouw stem in de school

In de grote leerlingenraad zit uit elke klas één leerling. Deze leerling is door de rest van zijn/haar klas gekozen aan het begin van het schooljaar. De leerlingenraad komt vier keer per jaar bij elkaar om het te hebben over zaken die voor alle leerlingen belangrijk zijn. Daarnaast wordt uit de grote raad ook een kleine raad gekozen. Deze leerlingen bereiden de vergaderingen voor en zetten zich nog actiever in om het SGH een extra fijne school te maken.

MR staat voor ‘medezeggenschapsraad’. In deze raad zitten drie leerlingen, drie ouders en zes personeelsleden van de school. Zij beslissen mee over wat er op school gebeurt. In de MR komen de onderwerpen naar voren waar in de kleine en grote leerlingenraad over gestemd wordt.

Lees verder over de Leerlingenraad en MR

Profiel- en studiekeuze

Vanaf klas 3 krijg je te maken met de keuze van je eindexamenvakken en je studierichting. De twee decanen van de school, de heer B. van Os (klas 3 en 4) of mevrouw B. Molenaar (klas 5 en 6), helpen je daarbij. Uitgebreide informatie en handige links vind je op de speciale decanenpagina!

Lees verder op de Decanen pagina

Goed om te weten

In het leerlingenstatuut zijn de rechten voor alle leerlingen van het SGH vastgelegd. Je vindt dit document op de pagina publicaties, waar je ook de schoolgids kunt downloaden en nog veel meer afspraken en regelingen aantreft. Ook handig voor je ouders!

Bekijk alle publicaties