SGH Extra

Op het SGH wordt voor en door leerlingen van alles georganiseerd. Houd je van techniek? Dan kun je helpen met het bouwen van een duurzame wedstrijdauto. Vind je het leuk om te debatteren en te organiseren, dan kun je terecht bij de Model United Nations. Wil je proeven aan journalistiek en film, dan ben je van harte welkom bij de schoolkrant en het mediateam.
Daarnaast zijn er jaarlijks toneelproducties, tal van muziekavonden en natuurlijk de schoolfeesten. Klik hier om alle mogelijkheden te bekijken.

 

Poëziewedstrijd

Ieder jaar organiseert de sectie Nederlands de poëziewedstrijd voor de leerlingen van het Stedelijk Gymnasium. Zij kregen veel prachtige, vrolijke, verdrietige of grappige gedichten. Traditiegetrouw verscheen er een poëziebundel met gedichten die door een deskundige jury zijn uitgekozen uit de vele inzendingen.

Tijdens de officiële poëzie-avond worden alle winnende gedichten voorgedragen, zijn er muzikale intermezzo’s en  geeft de sectie Nederlands een briljante theatervoorstelling.

Muziek

Op het Stedelijk Gymnasium is er, naast de standaard muziekles, genoeg gelegenheid voor muziek. Zo worden er muziekavonden georganiseerd, is er een Open Podium, de muziekkameravond en is er een mooi ‘muziekhok’ waar leerlingen in hun vrije tijd muziek kunnen maken. Ook doen er elk jaar leerlingen mee aan het Haarlems Interscholair Toernooi (HIT). Hou de website in de gaten voor optredens en concerten.

LAB

LAB is hét goede doel van het stedelijk, we zijn een non-profit organisatie die zich inzet voor beter onderwijs. We zamelen geld in voor de Blenchi School op Curaçao en voor Okra Projects in Ghana. De Blenchi School is een school voor gehandicapten kinderen. De school zorgt ervoor dat gehandicapten kinderen eerder aan een baan komen. Okra Projects is een organisatie die door heel Ghana bibliotheken, scholen en ziekenhuizen bouwt. We zamelen geld in via sponsorlopen, benefietavonden en nog heel veel andere leuke activiteiten. Je kan je als leerling opgeven als vrijwilliger en vanaf de derde kan je in het bestuur.

 

Voor meer informatie kan je altijd op onze site kijken:

Learningacrossborders.nl

 

Sport

Ben jij een fanatieke sporter? Dat kan je dan goed combineren met school. Ook tijdens school worden er diverse evenementen georganiseerd.

Interscholair

Basketbaltoernooi december
Schaatstoernooi januari
Volleybaltoernooi maart
Shellhockey april
Tennistoernooi juli

Sportdagen

Klas 1 juli
Klas 2 Triatlon juni
Klas 3 mei
Klas 4 en 5 juli
OSZG mei
okt t/m april voetbal docenten tegen leerlingen

Toneel: Theater SGH

Ook voor de toneelliefhebbers is er op het Stedelijk Gymnasium veel te doen. Zowel de onderbouw als de bovenbouw geeft ieder jaar een theatervoorstelling. Sta je liever niet op het podium, maar vind je het wel leuk om mee te werken aan een voorstelling? Theatertechnici, kostuumontwerpers en decorbouwers zijn altijd nodig.
Kijk ook eens naar onze Instagram via: https://www.instagram.com/theater_sgh/

 

Bekijk de foto's

Aeternum Mirabile Lectu

Ieder jaar brengen wij het In Aeternum Mirabile Lectu uit. Hierin vermelden wij het reilen en zeilen van de school. Er staan interviews in met onze docenten en onze leerlingen. En natuurlijk houden we ook onze oud-leerlingen in de gaten.

Aeternum Mirabile Lectu