AANMELDING EN INSCHRIJVING BRUGKLAS VO SCHOOLJAAR 2017-2018

99% van de leerlingen geplaatst op een school uit hun top 3

Net zoals vorig jaar is iedere leerling gevraagd om meerdere keuzes op te geven. Dit leidde wederom tot merkbaar drukkere open dagen op de scholen in het voortgezet onderwijs. Veel leerlingen hebben zich breed georiënteerd en meerdere voorkeuren opgegeven.

Voor het schooljaar 2017-2018 hebben zich 3.391 leerlingen op verschillende scholen in Zuid-Kennemerland aangemeld. De gezamenlijke schoolbesturen zijn blij te kunnen melden dat ruim 98% van dit aantal is geplaatst op de school van eerste voorkeur. Onder toezicht van een notaris is de plaatsingsprocedure uitgevoerd.

In het beroepsgericht vmbo en havo konden alle leerlingen op de school van hun eerste voorkeur worden geplaatst. Bij het vmbo-tl en vwo was dat voor 62 leerlingen niet mogelijk. 51 van deze 62 leerlingen zijn geplaatst op een school uit hun top 3.

Vanmiddag zijn alle leerlingen die niet geplaatst zijn op de school van hun eerste keuze gebeld. Vanaf 15.00 uur publiceren alle scholen de geplaatste leerlingen op hun website.

Medio juni wordt de ‘regeling aanmelding en inschrijving’ geëvalueerd. De ervaringen van ouders en leerkrachten worden hierbij meegenomen.

 

Zie lijst van namen hier.