Team SGH

Wij zijn een team bestaande uit zestien gemotiveerde jonge leerlingen uit de vierde en vijfde klas van het Stedelijk Gymnasium Haarlem. Wij nemen deel aan de Shell Eco-marathon. Dit is een race georganiseerd door Shell, waarin duurzaamheid centraal staat. De bedoeling is dat je een voertuig bouwt dat zo duurzaam mogelijk is. Wij nemen het op tegen Hoge scholen en Universiteiten uit heel Europa. Voor ons is het heel moeilijk om tegen hun te strijden omdat wij niet over het budget, de kennis en de appartuur beschikken. Ondanks dit doen wij ons best om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten!

 

Update:

Team SGH heeft een jaar lang hard gewerkt om tijdens de Shell Eco Marathon te kunnen schitteren.

Vanaf 25 mei gaan ze van start in Londen. Volg het team hier!

video RTV NH:

http://www.nhnieuws.nl/nieuws/205850/leerlingen-doen-met-zelfgebouwde-auto-mee-aan-eco-marathon

Leerlingen doen met zelfgebouwde auto mee aan Eco-marathon

HAARLEM Zo ver mogelijk rijden in een zelfgebouwde, energiezuinige auto: dat is het doel van 16 leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Haarlem (SGH). Hun creatie heet de Velox en over minder dan twee weken reizen ze af naar Londen om mee te doen aan de Shell Eco-marathon.

Al sinds september is het Team SGH bezig met het bouwen van de Velox, wat nog het meest lijkt op een overdekte ligfiets. Op 25 mei gaan ze de strijd aan met ruim 170 scholen uit 27 landen en proberen ze zoveel mogelijk meters te maken. “We zijn eigenlijk best uniek, omdat we één van de weinige middelbare scholen zijn”, vertelt teamlid Annemijn Hoogstraten. “Daardoor zijn we wel een beetje de underdog, maar dat is ook wel weer leuk.”

Goede hoop
De leerlingen, in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar, hebben goede hoop voor dit jaar. Voorgaande jaren behaalden de teams van SGH nauwelijks resultaat, omdat het voertuig niet goed deed. Uit de testritten van vandaag blijkt echter dat de Velox er al helemaal klaar voor is.