Decanaat

Samen met de mentoren bereidt de decaan leerlingen voor op een vervolgstudie. Hij/zij helpt bij het kiezen van het juiste profiel in de onderbouw en van een gericht vakkenpakket in de bovenbouw. De decaan onderhoudt contacten met het vervolgonderwijs, organiseert beroepskeuzeprojecten en regionale voorlichtingsavonden. Bekijk hier sgh.DeDecaan.net.

Decaan 3 en 4 : Bas van Os

  • De leerlingen uit klas 3 en 4 en hun ouder(s)/verzorger(s) kunnen zich sgh.DeDecaan.net registreren. (let op: leerling moet toestemming geven aan ouders voor aanmelden website)
  • Bekijk hier profielkeuzeboekje

Decaan 5 en 6: Bep Molenaar.
Spreekuur: woensdag 14.30 tot 16.30 uur. Ander moment op afspraak.

  • Open dag van een studie bijwonen? Vraag ruim van te voren via decaan@sghaarlem.nl, decaan klas 5 en 6 studieverlof aan (stuur daarbij de inschrijving in de bijlage mee)
  • 13 en 14 november: Studie Keuze Informatie Avonden (SKIA) op hogeschool Inholland. Registreer je hier. Let op: inschrijven voor voorlichtingsrondes uiterlijk 10 oktober.
  • 15 januari: uiterste inschrijfdatum voor studies met decentrale selectie. Klik hier voor informatie.
  • De leerlingen uit klas 5 en 6 en hun ouder(s)/verzorger(s) kunnen zich sgh.DeDecaan.net registreren. (let op: leerling moet toestemming geven aan ouders voor aanmelden website)
  • Voor leerlingen uit klas 5 en 6 die behoefte hebben aan uitdaging op academisch niveau, bestaat de mogelijkheid deel te nemen aan pre-university classes en college aan de universiteit van Leiden. Inschrijving voor classes is geopend.
  • Tussenjaar: kijk op tussenjaar kenniscentrum of ga 1 december naar de tussenjaarbeurs in Utrecht.
  •  Studeren in het buitenland: 23 en 24 november buitenlandbeurs in Utrecht. Toegang gratis, inschrijven verplicht online.

kijk ook op:

Studiekeuzespecial

Weblog voor ouders over studiekeuze

Studielink

studiekeuze123

 

Decaan nieuws

Deze week was oud Stedelijker en inmiddels psycholoog, schrijver en trainer, Thijs Launspach bij de ouderavond voor klas 5 om te praten over keuzestress.

Thijs wordt gezien als de expert in Nederland op het gebied van millennials en burn-out. Hij schreef hierover twee boeken: Het Millennial Manifest (2017) en Quarterlife (2012). In oktober verschijnt zijn nieuwe boek ” Fokking Druk”.

Win een gesigneerd exemplaar van “Fokking Druk” door het volgende te sturen naar i.visser@sghaarlem.nl:
Bedenk een grappige, originele en vooral nuttige tip voor een ontspannen bezigheid om juist de keuzestress te voorkomen.

De winnaar wordt op de SGH Facebook bekend gemaakt.

PS: Binnenkort zijn alle boeken van Thijs in de mediatheek verkrijgbaar!