Verbreding

Onderbouw

Voor leerlingen in de onderbouw die uitstekende resultaten halen en/of extra uitdaging nodig hebben, organiseert de school een deel van het jaar een verbredingsprogramma. Tijdens twee lesuren per week krijgen deze leerlingen een extra programma aangeboden, in het verleden hielden ze zich onder andere bezig met Russisch, geheimschrift, theaterimprovisatie en aikido. Sinds 2017-2018 bieden we nog een vorm van verbreding aan. Hierbij werkt een groep leerlingen een aantal dagen aan een project, bijvoorbeeld een documentaire of een kunstwerk. We werken ook samen met musea en instellingen buiten de school. Leerlingen die verbreden, dragen zelf de verantwoordelijkheid om bij te blijven met de reguliere lessen.

 

 

Architectuur

Architect Wouter Kabbes laat jou de wereld van architectuur en vormgeving zien. Jullie krijgen als team een opdracht en gaan in 6 weken een ontwerp maken, een 3D printen en een Maquette op schaal. Dit alles in het ABC architectuur museum in Haarlem. Ben jij technisch aangelegd en ook creatief? Meld je dan aan voor dit project.

Robotica

Samen met de programmeurs van NewTechKids ga je de komende 6 weken aan de slag met Robotica en programmeren. Je leert over verschillende programmeertalen, hoe je robots kunt besturen en je gaat aan de slag met diverse digitale programma’s. Ben je technisch onderlegd en wil je meer leren over programmeren dan is dit de verdieping die jij zoekt!

“We vinden het van belang dat meer- en hoogbegaafde leerlingen extra mogelijkheden krijgen en dat zij zich op allerlei gebied ontwikkelen”

— Stedelijk Gymnasium Haarlem

Begeleiding van meer- en hoogbegaafde leerlingen op het Stedelijk Gymnasium

Ieder jaar worden op onze school meer- en hoogbegaafde leerlingen aangemeld. Het grootste deel van deze leerlingen functioneert goed maar soms komt het voor dat extra zorg en aandacht nodig zijn. Al vele jaren bestaat in onze school de mogelijkheid tot extra begeleiding. De school maakt deel uit van Euryphoon, een netwerk van vijf zelfstandige gymnasia, dat zich richt op de begeleiding van hoogbegaafde leerlingen. We vinden het van belang dat meer- en hoogbegaafde leerlingen extra mogelijkheden krijgen en dat zij zich op allerlei gebied ontwikkelen en de reguliere lesstof voor een deel zelfstandig door kunnen werken.

LAPP-TOP: www.iclon.leidenuniv.nl/vwo-wo/lapp-top/

Pre-University College: www.pre-universitycollege.leidenuniv.nl