Wij willen graag dat leerlingen zich persoonlijk ontplooien tot de grenzen van hun mogelijkheden om voldaan en leergierig aan de volgende fase van hun opleiding te beginnen.

Het Honoursprogramma Gymnasia (HPG) wil die expertise bundelen en verder uitbreiden. De gymnasia bieden daarmee een programma dat leerlingen uitdaagt te excelleren, zich persoonlijk te ontplooien en plezier te hebben in leren. Twee leerlingen hebben meegedaan dit jaar: Carter Muller en IJke Mourits.

Een documentaire van IJke Mourits 18 jaar. In opdracht van het Honours Programma, via Stedelijk Gymnasium Haarlem (2015-2017)Welke dieren gaan de 22ste eeuw halen, en hoe prettig zal het dan voor ze zijn?

 

Pianist Carter Muller, 16 jaar  heeft voor het Honoursprogramma een voorstelling georganiseert in de Philharmonie waarbij hij zelf diriegeert. Dit gelegenheidsensemble stelde hij samen met 20 jonge talenten uit verschillende gerenommeerde jeugdorkesten Onder zijn leiding maken zij met elkaar een prachtige muzikale voorstelling Laat je verrassen door al dit jonge talent!