1 april grap – Stedelijk Gymnasium start volgend jaar met lesrobot voor het nieuwe vak M.I.T. (media, informatie en technologie)

Het nieuwe gebouw van het Stedelijk Gymnasium Haarlem krijgt een 21ste-eeuwse makeover. Frisse lokalen, flexplekken, splinternieuwe digiborden en 3D-printers. Daarbij is de school bezig met het ontwikkelen van het nieuwe vak M.I.T. (media, informatie en technologie).

In samenwerking met de TU-Delft gaat de school starten met een lesrobot. Docent Informatica Isabel Visser heeft aangeven minder te willen werken volgend jaar. “Een uitstekende kans om eens te kijken naar andere opties”, aldus rector Jan Henk van der Werff. “Het hybride lesgeven is ons goed bevallen en wij digitaliseren nu al veel op deze school, daarbij werken leerlingen al met ChatGPT en AI. De lesrobot is goed in te zetten bij het ontwikkelen van digitale geletterdheid en programmeer- en techniekonderwijs.”

In het begin staat de robot naast Visser, maar het is de bedoeling haar in de toekomst geheel te vervangen. Dit met het oog op eventuele toekomstig docententekorten.

 

1 april 

“De lesrobot biedt een uitstekende kans om eens te kijken naar andere opties voor onderwijs”

– Rector Jan Henk van der Werff

Ook interessant

Scroll to top