Taalwedstrijd: winnende klas ontving de taaltaart!

Op onze school wordt er extra aandacht gegeven aan de taalvaardigheid van de leerlingen. Een eerste stap in de goede richting betreft het onderdeel ‘schrijven’. Om er samen voor zorgen dat de leerlingen in klas 6 inderdaad (bijna) foutloos schrijven, is er een taalposter en taalkaart ontwikkeld.

In elk lokaal komt de taalposter te hangen met daarop een beperkt aantal belangrijke aandachtspunten, maar vooral met de oproep aan de leerlingen om bewust en zorgvuldig met taal om te gaan, wat moet leiden tot een ‘check, check, dubbelcheck’ van elk in te leveren schrijfsel. Meer informatie over correct taalgebruik vinden ze dan vooral op hun taalkaart, die vorige week is uitgereikt aan alle leerlingen.

Vanaf nu zit de taalkaart altijd in de tas (is de bedoeling) en wordt hij bij al het schrijfwerk gebruikt, ook bij toetsen (behalve bij de spellingstoetsen Nederlands). Goed verzorgd schrijfwerk wordt beloond!

Op donderdag 8 juni werden de taalposter en de taalkaart voor alle eersteklassers feestelijk gelanceerd door Dafne Holtland met een taalwedstrijd in de aula. Voordat de leerlingen zich op de Kahoot-vragen stortten, zong zij een lied, gebaseerd op het gedicht Dictees van Willem Wilmink.

De leerling met de beste scores won een grote taart voor de hele klas: de taaltaart!

Benieuwd naar de taalposter en taalkaart?

Bekijk hier de bestanden!

Ook interessant

Scroll to top