Update 1 renovatie locatie Prinsenhof

13/04/2021

Zoals u al eerder onder het kopje Actueel op de website heeft kunnen lezen ziet het er nu echt naar uit dat we ons sterk verouderde schoolgebouw aan het Prinsenhof binnenkort kunnen laten verbouwen en renoveren. Dit is heel hard nodig om het schoolgebouw te kunnen laten voldoen aan de eisen die tegenwoordig aan schoolgebouwen worden gesteld.

De verbouwing is zo omvangrijk dat we erop moeten rekenen dat het schoolgebouw een heel jaar niet beschikbaar is voor lessen. Het schoolgebouw aan de Jacobijnestraat blijft tijdens de renovatie wel gewoon in gebruik. Voor de lessen die in Prinsenhof zouden worden gegeven moeten we uitwijken naar een andere locatie. Wij gaan er nu van uit dat we gebruik gaan maken van de tijdelijke schoolhuisvesting die nu in gebruik is bij het Rudolf Steiner College. Dit tijdelijke schoolgebouw staat aan het Tennispad in Haarlem. Een mooie plaats in een groene omgeving bereikbaar via de weg langs het Spaarne.

We plannen nu om in de kerstvakantie van 2021 naar 2022 te verhuizen van het schoolgebouw aan het Prinsenhof naar het schoolgebouw aan het Tennispad. Hierbij moeten we nog wel wat slagen om de arm houden in verband met het doorlopen van het traject voor het verkrijgen van een vergunning. We hopen dan na het jaar verbouwen in de kerstvakantie van 2022 naar 2023 weer terug te keren naar de dan geheel gerenoveerde school aan het Prinsenhof.

Ik zal u periodiek op de hoogte blijven stellen van de voortgang en van eventuele bijzonderheden. En wanneer mogelijk zal ik u natuurlijk ook meer in detail informeren over de renovatie zelf.